TMI S.L. Испания, представлявана от своя изключителен представител за България, АВЕСТО ЕООД, стартира Автоматичнa опаковъчна линия за белени слънчогледови семки в завода на ЕТ „Светлин Илчовски“ в гр. Кнежа. Капацитет на инсталацията – 2 000 кг/час, а теглото на торбата – 12.5 20, 22.68 и 25 кг.

Линията включва напълно автоматично оборудване зa пълнене, затваряне, палетизиране и стречоване на торби. Машините са приспособени да работят с различни по размери торби и палети.

Инсталираното оборудване се състои от: Нето тегловна везна за бързо и точно претегляне; Лентов дозиращ конвейер запазваш цялостта на семката; Автоматичният модул за поставяне на празни торби; Индустриална зашиваща глава Fischbein, модел 100; Система за завъртане на пълните торби на 90º; Модул за оформяне на пълната торба; Хибриден палетизатор с роботизиран централен захват; Палет диспенсър за автоматично подаване на празни палети; Автоматична машина за опаковане на палети със стреч фолио; Модул за отдалечен достъп чрез Интернет, който позволява денонощно наблюдение.