TMI S.L. Испания, представлявана от своя изключителен представител за България, АВЕСТО ЕООД, стартира автоматичнa опаковъчна линия за белени слънчогледови семки в завода на Първи май АД в с. Ситово област Силистра. Капацитет на инсталацията – 8750 кг/час, а теглото на торбата – 20, 22.68 и 25 кг.

Линията включва напълно автоматично оборудване зa пълнене, затваряне, и палетизиране на торби. Машините са приспособени да работят с различни по размери торби и палети. Също така могат да се използват хартиени и ламинирани полипропиленови торби.

Инсталираното оборудване се състои от: Нето тегловна везна за бързо и точно претегляне; Лентов дозиращ конвейер запазваш цялостта на семката; Автоматичният модул за поставяне на празни торби; Индустриална зашиваща глава Fischbein, модел 100; Система за завъртане на пълните торби на 90º; Модул за оформяне на пълната торба; Портален палетизатор с роботизиран захват; Палет диспенсър за автоматино подаване на празни палети; Модул за отдалечен достъп чрез Интернет, който позволява денонощно наблюдение.

Помислено е и за надграждане в бъдеще, което ще повиши капацитета и нивото на автоматизация.